Reacties

Reactie plaatsen

Reacties

Stefaan Horemans
22 dagen geleden

U maakt geweldige goede foto's
Stefaan

Jac Duis
9 maanden geleden

Heb een behaarde knalgele rups gespot met stippen. Jammer dat het niet mogelijk is om hier een foto bij te plaatsen

Marja Nederpelt
9 maanden geleden

ik heb een nachtvlinder rups die groen is met een bruine kop en gele stippen, licht harig licht gespikkeld. Ik zie geen afbeelding van zo'n rups in de galerij. mij wordt de bruine wapendrager genoemd maar die is geel zwart en de mijne is toch echt groen. hij heeft in een blad een cocon gebouwd. gevonden in Delft. ik zou een foto willen sturen

Jan Bolt
10 maanden geleden

Kun je hier ook foto`s insturen om de verzameling aan te vullen?

Jurjen Posthumus
10 maanden geleden

Ik word erg jaloers op de vonsten hier in mijn woongebied. En geweldig vastgelegd.

Ulfert Wilkens
een jaar geleden

Geweldige, goed gedetailleerde foto's.
Dankzij uw site heb ik de Meldevlinder (Trachea artriplicis) uit mijn tuin op naam kunnen brengen.
Groet,
Ulfert

Paul Monod Monod de Froideville
een jaar geleden

Heb dankbaar gebruik gemaakt van een prachtige foto van een wants voor het wandelboekje De mooiste netwerkwandelingen: Hart van Limburg, uitgeverij Elmar. Zal zeker aan Mijn insectenwereld denken bij de ontwikkeling van het volgende wandelboek.

Sake Pieter Roodbergen Roodbergen
een jaar geleden

Uitnodiging:
Woensdag 24 mei om twee uur op het Gemeentehuis Crackstate in Heerenveen. Presentatie natuurgids Spinnen, Wamntsen en Sweefmiggen
Graag even reactie!

Hertlike groet!

Sake

C.Pul
een jaar geleden

Beste Petra,
Twee dagen geleden heb ik een larve gefotografeerd en op het forum van Waarneming.nl gezet bij de rubriek Onbekend insect . Mijn naam daar is Corma. Volgens één van de forumleden is het een larve van een kniptor. Jij weet vast welke van welke kniptor. Zou je daar naar willen/kunnen kijken? Alvast heel erg bedankt!
Vriendelijke groet, Corma

charlotte schweitz
2 jaar geleden

Mooie website en schitterende foto's ! Top.


Goedemorgen,

Na thuiskomst van onze vakantie en onze korte ontmoeting in het Fochteloërveld, waar u met een net” op jacht “was, heb ik uw site eens opgezocht. Rondgedwaald over de vele foto’s die u in de loop der tijd hebt gemaakt. Complimenten ervoor. Ik noemde u toen ook een site van een collega insectenliefhebber hier in Zeeland, Albert de Wilde. Heeft ook een mooie verzameling, wellicht voor u ook een mooie site om eens op te kijken. Zijn site is

www.ahw.me  Nog vele genoeglijke uren in de natuur gewenst met wie weet wat voor ontdekkingen…

Vriendelijke groet,

R.Peeters


Paul Dirksen

Petra, ik ben verrast door de kwaliteit en grote diversiteit van je foto's, hier zullen wel heel veel jaartjes fotowerk in zitten, grote klasse.


Freek Nijland

Petra,

Mijn complimenten voor je website(s).

Groeten, Freek Nijland


Annet

Prachtige foto's. Er gaat een hele onbekende wereld voor mij open.


Ivo Christiaens

Prachtige foto's! Maar trek je nog steeds met de Canon Powershot SX50HS met een Raynox 250 voorzetlens? Gezien de kleuren en belichting soms moeilijk te geloven.


Alice Kuijf

Heel mooi!!! Ook een vraagbaak voor natuurliefhebbers .


nol de wit

Beste Petra,
Deze middag zitten te genieten van jouw zeer mooie en scherpen foto's . Jammer dat er geen foto's van het laatste jaar bij staan . Dit is wel reclame voor jouw camera met voorzetlens.
Met vriendelijke groet ,
Nol de Wit .


Patricia de Vries

Beste Petra,
Nadat ik van jou een kaartje had gekregen met de website erop ben ik natuurlijk meteen gaan kijken. Wat een geweldige foto's en wat zit de site goed in elkaar. Alles is makkelijk te vinden en prima geordend. Kan mij voorstellen dat je een uitstekende vraagbaak bent voor mensen met dezelfde hobby.
Geniet van alle mooie plekken waar je naartoe gaat om deze foto's te maken. Veel succes!
Groetjes


Peter Bulsing

Beste Petra,
Wat jij in drie jaar hebt gepresteerd is fenomenaal!
Niet alleen door het aantal soorten dat je gescoord hebt, maar ook omwille van jouw beeldkwaliteit. Het is onvoorstelbaar wat jij kan met een relatief eenvoudige camera. Uit ervaring weet ik verder dat het niet altijd even eenvoudig is om de insecten met de camera te vangen, maar ook het determineren is een klus. Geweldig!!!!


Johan de Man

Hallo Petra,
Het is elke dag weer genieten van alle mooie foto's op jouw site. Het moet een mooie plek zijn waar jij woont, dat je zulke prachtige insecten in je tuin in Appelscha aantreft en natuurlijk de gebieden waar je naar toe gaat om de natuur te bewonderen.
Met vriendelijke groet,
Johan de Man


Tineke de Jong

Mooie foto's, kwam er op om te xzoeken naar vervellingshuidjes van een wants die ik vandaag in de tuin vond (Maastricht). Vroeg mij af van welke wants. Kan foto opsturen als ik het mailadres van u zou mogen ontvangen.
het had zwarte stippen over de hele vervelling en de pootuiteinden waren oranjebruin, kan het de groene stinkwants zijn?
Zo'n vervelling nog nooit eerder gevonden.
groeten, Tineke


Adriane Velthuizen Wat een genot om jouw site te bekijken! Prachtige foto`s en zeer uitgebreid! Ik maak er ook dankbaar gebruik van, voor determanatie van mijn `vondsten`. Dank je wèl!!!


Nico Tuk

Prachtige site met heel mooie foto's van allerlei insecten ed. ook heel goed om er achter te komen als ik een insect of iets anders gefotografeerd heb en niet weet wat voor soort het is en het evt. hier kan vinden en dat lukt meestal, mijn dank hiervoor.


Anneke van der Veen

In één woord.....SUBLIEM! wat een prachtige foto's! Dankzij jouw site ben ik er achter dat ik gisteren een Groot langlijfje heb gefotografeerd, thnx!


Anje

Dag Petra, we zijn juist terug van een vakantie in Groningen. Tijdens een uitstapje kwamen wij Luit ( zie hem ook staan bij jouw reacties ) tegen. Hij was vol lof van jouw site. Ben zelf vandaag gaan kijken en je hebt inderdaad echt mooie foto's. Wil graag een nieuwe camera kopen, misschien heb jij wat tips voor mij? Groetjes vanuit België, Anje


Marion van Eeuwijk

Bij het zoeken naar op naam brengen van kevers kwam ik jouw site tegen. Ik fotografeer en inventariseer onze buurt op alles wat natuur is. Je hebt een prachtige site met schitterende foto's! Heb ik toegevoegd aan mijn favorieten.
Groetjes Marion


Tom Bandsma

Hoi Petra,
Kom toevallig langs jou site heen. maar moet even zeggen je maakt prachtige foto's...
en leuk om zoveel mooie soorten te zien...
Prachtige site..
Gr Tom


Luit Staghouwer

Dag Petra,
Bij mijn speurtocht op het net in een poging om een door mij gefotografeerde bij op naam te brengen kwam ik per toeval weer eens op jouw site terecht. Daardoor zag ik dat mijn vermoeden dat 'mijn' bij een roodgatje zou kunnen zijn juist is. Ook nu weer heb ik mij verbaasd over de (jaloersmakende) kwaliteit van jouw foto's. En zo te zien gebruik je vrij eenvoudig materiaal (camera en voorzetlens). Met mijn spiegelreflex met macro-objectief moet ik me tevreden stellen met beelden van mindere kwaliteit. Misschien moet ik toch eens naar de door jou gebruikte camera met voorzetlens gaan kijken.
Met een hartelijke groet,
Luit Staghouwer


Wim Hoogstraaten

Petra nog bedankt voor het delen van je album. Ik heb er heel veel aan. Maar wat is die onbeschrijfelijk mooi en uitgebreid


Mo

Prachtige foto's en je hebt mij zojuist geholpen de larve van een kortschildkever die ik gisteren gefotografeerd heb te indentificeren. Erg goeie foto's van jou!


Hans Pot

Wat een schitterende foto's maak jij zeg. Met je Raynox lens heb je me weer op pad geholpen. Ga hem weer even onder het stof vandaan halen. Kom graag nog eens terug.

Jaap Cost Budde

Wat een fantastisch mooie foto's heb jij gemaakt. Ik heb grote bewondering voor je kunnen. Bij mij vliegen die beesten allemaal weg als ik te dichtbij kom.
Vooral je vliegen zijn groots. Ik zal je site zeker veel als naslag gebruiken


Paul Kersten

Ik blijf ervan genieten. Wat heb je bv. al ongelofelijk veel mooie boktorren vastgelegd.


nol de wit

beste Petra , mooie website ben jij aan het opbouwen .Genoten van zeer mooie en scherpen foto's, bedankt voor jouw inzet .
Met vriendelijke groet,
Nol de Wit.


Rick Willemsen

Schitterende website Petra,
mooie grote database met soorten, ik kom zeker nog eens hier rondhangen :)
Mvg Rick


Manuela vestjens

Prachtige foto's. Steeds weer genieten van jou foto's. Ik heb genoten van jou website. Ga zo door kunnen we blijven genieten van de schoonheid van de natuur. Groetjes Manuela


Cor Pijpers

Hele mooie en interessante site.


Hillebrand Keun

Hallo Petra,
Mooie website heb je ervan gemaakt. Zal zeker regelmatig kijken om verschillende soorten te determineren.
Groet,
Hillebrand


jose dallinga

Nieuwsgierig geworden naar je site.
Schitterend foto's!!
groeten José


Henny Martens

Mooie site Petra, mijn complimenten!

Jos

wat een schitterende foto`s, doe het zelf ook graag de beestjes zoeken en op foto vastleggen.
maar zo mooi zit er voor mij nog niet.
ben je site via waarneming.nl tegen gekomen, gr jos


Boerderij "" De Verwondering""

Volgens mij hebben wij deze week een eregast. Wat een schitterende foto''s, Petra. Mooi!

Jan Veldhuizen

Trots op zo'n buur. Mooie plaeties zeggen we hier in De Stellingwerven.
"Alles wat leeft en groeit en ons altijd weer boeit." (Fop I. Brouwer)

Fried Jaspers

Petra, ik was heel benieuwd mooie site, kan ik nog wat van leren.

HENK HOENDERBOOM

Dag Petra,Ik wist het,als je met mineralen begint,kun je nadien van alles.Geweldige mooie plaatjes heb ik zo net gezien.Ik hoop dat je er enorm veel Plezier in blijft houden maar dat je af en toe eens terug denkt aan je mineralen vrienden in De Bilt.
Groeten Henk Hoenderboom

Teun de Hoyer

Ha die Petra,
Ik heb met verbazing gekeken naar je site,
schitterend ,heb tevens Henk Hoenderboom een mail gestuurd om contact op te nemen met jou over een vraag van een motje ,waar ik niet uitkom misschien jij wel .
Doorgaan op deze weg hoor en gouw tot ziens in de Bilt.


Rineke

Mooie website!
Rineke

 Foto's mogen zonder schriftelijke toestemming vooraf niet worden gebruikt voor welke doeleinden dan ook © Petra Tenge.